Activitătii de expediere mărfuri & Logistică, 24/7

Conectăm Marea Neagră cu Atlanticul prin inima Europei

Transport de marfă maritim și fluvial

Transport maritim și fluvial de marfă

Transportul maritim de marfă este un proces complex care implică mișcarea bunurilor și a mărfurilor pe apă, folosind nave comerciale sau de transport. Acest proces poate implica transportul mărfurilor pe distanțe mari, în special între continente sau prin intermediul marilor râuri navigabile.

Dacorom Intl. are o experiență vastă în domeniul transportului maritim și fluvial. Dovadă sunt numeroasele proiecte complexe pe care le-am finalizat cu succes.

transport maritim si fluvial

Iată câțiva pași importanți implicați în transportul maritim de marfă:

  • Ambalarea și pregătirea mărfurilor: Înainte de a fi transportate pe mare, mărfurile trebuie să fie ambalate corespunzător pentru a le proteja de daune și condițiile meteo. Ambalajul trebuie să fie rezistent la apă și la manipulare.
  • Documentare și formalități vamale: Exportatorii și importatorii trebuie să completeze documentele necesare pentru a permite transportul mărfurilor peste granițe. Aceasta poate include documente precum factura comercială, lista de încărcare, documentul de transport (conosament), certificate de origine și alte documente specifice fiecărei țări și tipuri de mărfuri.
  • Selectarea unei nave: Pentru a efectua transportul maritim, trebuie să selectați o navă corespunzătoare pentru mărimea și tipul de mărfuri pe care le transportați. Există diferite tipuri de nave, cum ar fi containerele, cargouri vrac, roro (roll-on/roll-off), petroliere și multe altele.
  • Încărcarea mărfii: Mărfurile sunt încărcate în containere sau direct pe puntea navei, în funcție de tipul de navă și mărimea mărfurilor. În cazul containerelor, mărfurile sunt adesea plasate în containere standardizate pentru a ușura manipularea și stocarea lor pe navă.
  • Transportul pe mare: Nava pleacă din portul de încărcare și navighează pe ruta planificată către portul de descărcare. Această fază poate dura de la câteva zile la câteva săptămâni, în funcție de distanță și condițiile meteo.
  • Descărcarea mărfii: După sosirea la destinație, mărfurile sunt descărcate din navă și depozitate în portul de destinație sau în facilități de depozitare temporară.
  • Formalități vamale și documentare la destinație: La sosirea mărfurilor în portul de destinație, se efectuează procedurile vamale necesare pentru a permite intrarea mărfurilor în țara respectivă. Toate documentele trebuie să fie în regulă pentru a evita întârzieri sau probleme.

Aproape întotdeauna transportul maritim și fluvila este urmat de:

  • Transportul terestru și distribuția: După ce mărfurile sunt vamuite și eliberate de autoritățile vamale, acestea sunt transportate ulterior către destinația finală folosind mijloace de transport terestru, cum ar fi camioanele sau trenurile. Acesta este cunoscut sub numele de transport terestru sau distribuție.
  • Livrarea către destinatar: Mărfurile ajung în cele din urmă la destinatarul final, care le primește și le utilizează conform necesităților sale.

Transportul maritim de marfă este unul dintre cele mai eficiente și economice moduri de a transporta cantități mari de mărfuri pe distanțe mari, dar necesită planificare și coordonare atentă pentru a se asigura că mărfurile ajung la destinație în siguranță și la timp.

 

 

Ați pregătit marfa?

Cereți o cotăție de tranport!

+40 (0)744 672 200

+40(0)742 149 888

office@dacorom.ro