Activitătii de expediere mărfuri & Logistică, 24/7

Conectăm Marea Neagră cu Atlanticul prin inima Europei

Transportul de marfă multimodal

Transport de marfă multimodal

Transportul multimodal este un concept din domeniul transporturilor care se referă la utilizarea mai multor moduri de transport pentru a transporta mărfuri de la un punct de origine la destinație. Acest concept are ca scop optimizarea și eficientizarea procesului de transport, reducând costurile, timpul și impactul asupra mediului.

Transport multimodal

Principalele moduri de transport implicate într-un sistem multimodal includ:

  • Transport rutier: Utilizarea camioanelor, autobuzelor sau altor vehicule rutiere pentru a transporta mărfurile pe șosele sau autostrăzi.
  • Transport feroviar: Utilizarea trenurilor pentru a transporta mărfurile pe calea ferată.
  • Transport maritim: Utilizarea navelor pentru a transporta mărfurile pe apă, cum ar fi oceanele, mări și râuri.
  • Transport aerian: Utilizarea avioanelor pentru a transporta mărfurile pe distanțe lungi sau pentru transporturi de mare viteză.
  • Transport fluvial: Utilizarea barjelor sau altor ambarcațiuni pentru a transporta mărfurile pe Dunăre sau căi navigabile interioare.

Sistemul multimodal presupune coordonarea și integrarea acestor moduri de transport pentru a asigura o tranziție lină a mărfurilor de la un mod de transport la altul. Acest lucru poate implica utilizarea terminalurilor de transfer, depozitelor de marfă, facilităților de manipulare și alte infrastructuri pentru a facilita schimbul eficient al mărfurilor între diferite moduri de transport. Prin utilizarea transportului multimodal, se poate obține o reducere a costurilor de transport, o creștere a eficienței operaționale și o diminuare a impactului asupra mediului, deoarece se optimizează traseele și se reduce utilizarea ineficientă a resurselor.

Ați pregătit marfa?

Cereți o cotăție de tranport!

+40 (0)744 672 200

+40(0)742 149 888

office@dacorom.ro